• WAAR HET OM DRAAIT BIJ ONREGELMATIGE DIENSTEN

   Congres 31 mei 2018


   Waar het om draait bij Onregelmatige Diensten! Medewerkers in onder andere de zorg, (maak)industrie en het openbaar vervoer hebben doorgaans wel een vak geleerd, maar zijn eigenlijk nooit voorbereid op het werken in onregelmatige diensten. Hoe kunnen jouw medewerkers hun levensstijl zo afstemmen op hun onregelmatige werktijden dat ze energiek en vitaal blijven? Experts vertellen hier alles over op het congres van donderdag 31 mei 2018: 'Waar het om draait bij Onregelmatige Diensten'. Een inspirerende dag voor managers en HR verantwoordelijken; boordevol kennis, actuele inzichten, eye-openers en praktische handvatten. Meer weten? Kijk op www.onregelmatigediensten.nl

   Lees meer...

  • Zaterdag 12 mei, Dag van de Verpleging!

   Zet uw medewerkers die dag in dag uit klaarstaan in de schijnwerpers.   Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor jouw medewerkers die werken in onregelmatige diensten? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

   Wil je zelf kans maken op een gratis boek? Ga naar de onderstaande link en stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Lees meer...

  • DUURZAME INZETBAARHEID

   Werkgever en werknemer zijn aan zet


   Verhoging van de productiviteit, versterken van de concurrentiekracht, duurzaam ondernemen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en langer doorwerken. Dat zijn in de komende jaren de belangrijkste onderwerpen op de organisatie agenda. Haal meer uit uw medewerkers met duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Investeren in uw belangrijkste bedrijfskapitaal levert meer rendement voor uw organisatie!

  • HANDBOEK ONREGELMATIGE DIENST

   Werken in de onregelmatige dienst?


   Bijna 30% van de beroepsbevolking (15 en 75 jaar) werkt in onregelmatige diensten. Ze zijn opgeleid in de zorg, industrie, het openbaar vervoer en andere sectoren. We werken ze in, zodat ze hun arbeid zo goed mogelijk uitvoeren. Maar leren we ze ook hoe ze met zichzelf om moeten gaan bij het werken op onregelmatige tijden?

   Bestellen en meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Lees meer...

  • UW ORGANISATIE IN BEWEGING

   Duurzame inzetbaarheid de sleutel tot succes


   Meerdere organisaties in Nederland gingen u voor. Duurzame Inzetbaarheid is dé sleutel tot succes waarmee uw de organisatie onderscheid van anderen. Een duurzame organisatie cultuur is gericht op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt voor nu en in de toekomst. Investeren in uw medewerkers is een investering in uw organisatie. Evaar zelf wat het uw organisatie oplevert!

  • PROGRAMMA'S OP MAAT

   Performance verhoging


   Om de implementatie van duurzame inzetbare programma’s te laten slagen stemmen wij de inhoud van het programma specifiek af op uw organisatie en branche: bouw en installatie, zorg en welzijn, personen en goederen transport, scheepsvaart, onderwijs, overheid, financiele dienstverlening, industrie of zakelijke dienstverlening. Onze strategisch, operationele HR advisering en project ondersteuning is in het belang van een optimaal functionerende organisatie, uw organisatie!

  • REFERENTIE WAGENBORG

   Vitaal een leven lang


   Jürgen Benedick is al vijftien jaar een tevreden werknemer bij Wagenborg. Dankzij de vitaliteit route heeft hij enkele eye-openers aangereikt gekregen omtrent de omgang met voeding, slaap en beweging. Na afloop van de vitaliteitsroute vertelde hij dat hij zich steeds fitter en vitaler voelt. “Verrek je moet nog minimaal tot je 67e levensjaar werken, dus je moet wel vitaal en fit proberen te blijven!”

   Lees meer...

  • RECEPTENBOEK WISSELDIENSTEN

   Wat eet je tijdens de onregelmatige dienst?


   Welke gerechten eet je tijdens een onregelmatige dienst? Wat houdt je alert? En hoe kan je deze makkelijk meenemen? Het boek staat vol informatie, praktische handvatten, tips en recepten die helpen om werknemers tijdens wisseldiensten en ploegendiensten energiek te houden. Voeding als pijler van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.


   Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Lees meer...

  • NIEUWS

   Maak duurzame inzetbaarheid bespreekbaar

   DI Magazine MKB Nederland


   Deventer, 8 juni 2016 In de vierde editie van DI Magazine een uitgebreid interview met Hans Spanjers, directeur van het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum & Vitaliteit Centrum. In dit interview geeft hij zijn bijzondere visie op duurzame inzetbaarheid. "Door met het onderwerp bezig te zijn, hoe klein en simpel ook, creëer je wel awareness bij collega's. Maak er een onderwerp van dat bij de koffie wordt besproken, in plaats van de krant of de tv-programma's van gisteravond."


   Lees meer...

 

 

 

Anita

Waar kunnen we je voor inzetten naast je werkzaamheden als trainer code 95 opleidingen?

Je kunt mij inzetten voor trainingen en workshops op het gebied van leefstijl, energiebalans en vitaal werken. Voor mij is een gezonde hormoonbalans leidend in alles wat ik doe, omdat een hormoonspiegel die in balans is, de basis is voor gezondheid, energie en gewicht. Je kunt me van daaruit dan ook inzetten voor workshops 'fit door de overgang' en 'fit met PMS'. Ook ben ik werkzaam als individueel coach op al deze thema's en als vitaliteitsadviseur om bedrijven te helpen hun vitaliteitsbeleid op poten te zetten. 

 

Welke eigenschappen zijn kenmerkend voor jou en helpen je een goede trainer te zijn?

Ik ben enthousiast, inspirerend, open, empatisch, resultaatgericht, ondernemend en integer. Daarnaast heb ik humor en creëer ik vrij snel een open sfeer in een trainingsgroep, waardoor deelnemers vaak persoonlijke verhalen delen en er diepgang in de trainingen ontstaat. Ik luister maar oordeel niet en spiegel daar waar nodig, altijd met respect voor de ander.

 

Waar ben je het meest trots op dat je tot nu toe zakelijk hebt bereikt?  

In 2014 ben ik begonnen met mijn eigen coachpraktijk Sprankel!. In de twee jaar dat Sprankel! nu bestaat is er al een behoorlijke groei te zien en daar ben ik trots op. Ook voor mij persoonlijk is het ondernemerschap een proces dat me veel leert en me laat groeien, waar ik heel blij mee ben. Kortgeleden heb ik vanuit Sprankel! voor het eerst een ayurveda hormoonbalansreis naar Sri Lanka georganiseerd en ook daar ben ik best trots op. Hierin kan ik mijn passie voor het ontdekken van de wereld en de ontwikkeling van mensen heel mooi met elkaar combineren. 

 

Anita haar favoriete quote

'De fundering van alle geluk is gezondheid' (Leigh Hunt). Dit past heel erg bij wat vitaliteit voor mij betekent: het maximale uit je leven kunnen halen. 

 

Vertel eens iets onverwachts over jezelf

Reizen is mijn grote passie. Het liefst naar landen met culturen die totaal anders zijn dan de westerse. Het reizen heeft mijn leven enorm verrijkt en zorgt ervoor dat ik nog meer zonder oordeel naar mensen kan kijken en luisteren. Mensen overal ter wereld zijn prachtig en je kunt veel van hen leren als je daar open voor staat. Luisteren naar mensen die bijna niets hebben en toch heel blij en gelukkig zijn, maakt me stil en blij. Je kunt mij 's nachts dan ook wakker maken en vragen: 'Ga je mee naar...' en ik pak mijn rugzak en ga direct met je mee.   

 

Vitaliteit betekent voor Anita:

Ik geloof oprecht dat je gelukkig bent als je het maximale uit je leven haalt, je je passies leeft. Voel je je vitaal en energiek, dan is het een stuk gemakkelijker om dit te doen. Vitaliteit betekent voor mij dan ook zowel fysiek als mentaal in balans zijn, waardoor je de dingen kunt doen die voor jou je leven waardevol maken. Dit is ook de drive van waaruit ik mijn coachpraktijk heb opgezet. 

 

 

Contact-DIC