Duurzame inzetbaarheid vraagt om een nieuwe kijk op arbeidsvoorwaarden, sociaal beleid, faciliteren van interne en externe mobiliteit, individuele werknemers budget, vernieuwde levensloopregeling. Het werk wordt anders georganiseerd een vernieuwde dimensie van in-, door-, en uitstroom van medewerkers. Loopbaan in een vernieuwd perspectief: kennis delen, investeren in scholing en arbeidstijdmanagement. Een motiverende organisatie cultuur met verbinding van top-down, constructief leidinggeven, innovatie, management en arbeidsrelaties.

 

Het bestaansrecht van de organisatie is afhankelijk van de organisatie flexibiliteit een onderdeel van de organisatie cultuur. Het kunnen mee veranderen met de dienstverlening als ook de interne organisatie processen inspelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de arbeidsmarkt.

 

Persoonlijk advies op maat

Geen bedrijf of branche is hetzelfde en ieder bedrijf heeft zijn unieke visie en missie. Binnen advies op maat gaan wij samen met u één op één in gesprek: organisatie coaching, reorganisatie adviezen, cao en beleidsmatige adviezen, ondersteunend personeel en organisatie coaching, duurzame inzetbaarheid implementatie, sparringpartner voor directie en managers. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Samen met de expert brengt u de organisatorische behoefte in kaart en stelt u desgewenst een plan van aanpak op.

 

Het sparren met een onafhankelijke expert op niveau heeft mij gemotiveerd om de juiste keuze te maken voor de organisatie
Reorganisatie is het moeilijkste wat mij is overkomen tijdens mijn loopbaan, het is fijn om van gedachten te kunnen wisselen met iemand die weet wat het met jou doet

Contact-DIC