Hans vierkantDirecteur Duurzaam Inzetbaarheid Centrum en zuster onderneming Vitaliteit Centrum | Partner van het Nationaal Inzetbaarheidsplan met initiatief nemers TNO, Kroon op het werk en Werk van nu.

 

Expert op het gebied van HR management, CAO onderhandeling, Duurzame Inzetbaarheid, Vitaliteit en Bevlogenheid. Kenmerkend is zijn overzicht, het behouden van rust en daadkracht en persoonlijke benadering. Onderstaand een interview over de man achter de organisatie.

 

Vitaliteit staat voor mij elke dag gelijk aan een lading vol energie. Voor mijn werk maar ook privé. Een goede verhouding tussen werk/privé waardoor ik meer tijd heb om die dingen te doen die ik echt belangrijk vind.

 

Ik ben getrouwd met Els en heb twee kinderen, Kim en Rik, inmiddels samen met Pieter Paul en Floor. Ik woon in Deventer. Mijn passie is sport en volleybal in het bijzonder. Sinds ruim 12 jaar ben ik zelfstandig ondernemer.

 

Wat interessant dat je eerst over je gezin en je passie praat en daarna pas over je werk
Ja, dat is ook wel anders geweest. Ik heb een lange periode de balans tussen werk en privé te veel door laten slaan naar het werk. Op dit moment heb ik een veel betere verhouding gevonden waardoor ik meer tijd heb om die dingen te doen die ik echt belangrijk vind. De opstart van Het Vitaliteit Centrum is dermate inspirerend dat ik hier veel energie aan geef maar er gelukkig ook aan ontleen, waardoor ik het nauwelijks als werk beschouw.

 

Vertel eens kort iets over je werkervaringen?
Ruim dertig jaar heb ik in een eindverantwoordelijke HR managersfuncties gewerkt bij buitengewoon interessante bedrijven. In loondienst werkte ik bij Stegeman Vleeswaren, Wehkamp, Sanders meubelstad, Sara Lee en Arke Reizen. Als zelfstandig ondernemer begeleidde ik veranderingsprojecten bij onder andere British American Tobacco (BAT), Bakker Lekkerkerk, Theodorus Niemeyer, VluchtelingenWerk en de sector Openbaar Vervoer. Het begeleiden als HR directeur van de sluiting van BAT manufacturing in Zevenaar is emotioneel gezien mijn moeilijkste opdracht geweest. Vakinhoudelijk was dat zeer leerzaam om mee te maken.

 

Je hebt na je opleiding als arbeid- en organisatiepsycholoog een studie in Vitaliteit gevolgd?
Niet helemaal. Ik ben gecertificeerd als trainer bij Mentally Fit. Hierbij worden de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek vertaald en ontwikkeld naar programma's voor organisaties in de profit en non-profit omgeving. Hierin speelt Energie management, oftewel hoe ga ik zorgen dat ik mijn energie zo goed mogelijk gebruik, centraal. De tips die je cursisten hierover kunt geven zijn voor mij de drijfveer om deze cursussen te geven.

 

Nu wat over je passie volleybal en je hoogtepunten in deze hobby
Van mijn ouders moest ik vroeger kiezen tussen volleybal en voetbal. Beide sporten beoefenen, dat konden we financieel niet aan. Uiteindelijk heb ik gekozen voor volleybal. Vanaf mijn veertiende begonnen. Met achttien in het eerste team van Isala in Deventer. We speelden toen eerste divisie, net onder de hoogste divisie. De wedstrijd tegen Resovia, de Europa cup houder uit Polen op een toernooi was echt een hoogtepunt. Daarnaast een uitwisseling met Dynamo Moskou. In drie sets maakten we twee punten, zo goed waren die gasten.

 

Wat verwacht je van het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum en Vitaliteit Centrum?
Ik zie in de gesprekken, die wij voeren, dat wij iets over kunnen brengen bij onze gesprekspartners. Dat wij praktisch en direct uitvoerbaar invulling kunnen geven aan de doelstelling van organisaties om een duurzaam HR beleid te realiseren, waarbinnen mensen langdurig inzetbaar zijn. Hieruit groeit mijn overtuiging, dat wij succesvolle jaren tegemoet gaan. Het is gewoon ontzettend leuk en zinvol om cursussen te geven, die bij mensen bijna altijd onmiddellijk tot gedragsverbetering leiden.

 

Wat zou voor jou het grootste zakelijk succes zijn?
Wanneer ik op een feest een onbekende enthousiast hoor vertellen over de door hem gevolgde vitaliteitroute, die hem, zowel zakelijk, als privé heel veel succes heeft opgeleverd.

 

Wat is jouw favoriete sportmoment?
Dat is tevens het sportmoment van de twintigste eeuw dat ook door Nederlanders is gekozen. Uiteraard praat ik over de volleybal finale op de Olympische Spelen tussen Italië en Nederland. Wij kwamen een dag eerder terug van vakantie uit Frankrijk, om op tijd thuis te zijn, om deze wedstrijd te kunnen zien. Geweldige spanning en topsport bedreven door mannen met een echte missie. Het feit, dat je tegen een aantal van die mannen zelf hebt gespeeld, geeft een extra gevoel.

 

Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit is zo inspirerend dat ik hier veel energie aan geef maar er gelukkig ook aan ontleen, waardoor ik het nauwelijks als werk beschouw

 

Contact


E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T 0570-760300 of  06-50213700
 
 
 
 

Contact-DIC